I neste uke vil 100 busser og T-banestasjoner i New York bli gjenstand for en kontroversiell anti-islam kampanje.

ad_3045605b

The American Freedom Defense Initiative har kjørt liknende kampanjer før, tross kritikk. De henviser til ytringsfriheten.

Lederen, Pam Geller, forsvarte kampanjen og sa at den var designet for å legge press på muslimske miljøer til å luke ut ekstremistene. Hun la til at en tidligere kampanje, som ble fordømt for å fremstille en krig mellom «siviliserte» og «barbarer», nå var blitt rettferdiggjort av IS grusomme handlinger i år.

Controversial during its first run for calling jihadis “savages,” now this ad has been abundantly vindicated by the savagery of the Islamic State,” she said. “As numerous political leaders, including Barack Obama, call the Isis jihadis “savages” or “barbarians.”

Ifjor ble Pam Geller personlig nektet innreise i Storbritannia av innenriksminister Theresa May med den begrunnelse at Geller kunne skape hat og fremprovosere vold.

Denne posteren ble ikke godtatt av New Yorks transportmyndigheter fordi man var redd for at den kunne ses som en oppfordring til vold mot jøder:

add2_3045606c

The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂