Janne Josefssons Uppdrag Granskning om venstrevold i Sverige er et must. Programmet ligger ute i 30 dager: SVT.

Journalist i Eskilstuna-Kuriren Mathias Ståhle er modig. Man griper seg i å tenke hva slags samfunn Sverige er blitt som lar slike pøbler herje under dekke av å være antifascister.

Problemet begrenser seg ikke til RF. Flere ledende medlemmer av Vänsterpartiets Ungdom støtter RF. En av dem, Marcus Allard, er utestengt. Han sier at RFs «hjembesøk» ikke adskiller seg fra politiets hjembesøk, for også det er politisk vold.

Intervjuene med rapperen Ebbe Saxx er også instruktivt. Han bryr seg ganske enkelt ikke. Staxx og gruppen hans Kartellet deltar SVTs musikkgallaer.

Popkulturen bruker vold som «prop». Vold har lenge vært kul. Bare den rettes mot de rette.

Men RF tok feil. De gikk løs på to slovakiske gjestearbeidere og slo og sparket dem så de trodde de skulle dø. Attpåtil filmet de det hele og la det ut.

Hensynsløsheten er gjennomgående. Man angriper folks private hjem med bomber og økser, og man bryr seg ikke om det er andre personer til stede, eller om vedkommende de er ute etter har flyttet. Også bekjente av høyreekstreme rammes.

En person som angrep en leilighet med tåregass der en bestemor og barnebarnet lå og sov, skar seg opp og ble således tatt. Under rettssaken i Alingsås troppet 30 «kamerater» opp. De er alltid maskerte. De lyktes å forstyrre rettergangen og skremme ofrene slik at rettssaken måtte flyttes til Borås.

Den tiltalte fikk to ukers samfunnsstraff.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂