Nora Warholm Essahli (Rødt) var nær venninne med den unge kvinnen Arne Byrkjeflot hadde et forhold til. Warholm Essahli reagerer på hvordan Byrkjeflot forsøker å fremstille saken til å handle om politisk uenighet.

-Arne sier dette er en politisk prosess mot ham fordi LO ville fjerne en brysom tillitsvalgt. Skulle Rødt i Trondheim ha et ønske om å bidra til å kvitte seg med Arne Byrkjeflot av politiske grunner også? Det blir jo helt absurd. Å kalle dette politikk er en måte å få fokuset vekk fra hva saken egentlig handler om.

Det er ikke lett for Essahli å snakke om hva dette egentlig dreier seg om fordi hun må ta hensyn til sin avdøde venninne og hennes familie. Så når hun får spørsmål om hva saken egentlig handler om, svarer hun

-Det er der det blir vanskelig. Av hensyn til min venninne og hennes familie må jeg være svært forsiktig med hva jeg sier. Jeg synes det er synd at andre tar seg friheten til å beskrive en side når de vet at det andre ikke kan omtales.

På spørsmål om hvorfor Rødt i Trondheim fattet et vedtak som innebar ønsket om å ekskludere Byrkjeflot, svarer Essahli blant annet at det ikke var på grunn av aldersforskjellen og fortsetter

-Vedtaket ble gjort etter en prosess som hadde pågått i ett år, og det hadde vært flere episoder gjennom året som utløste dette. Jeg har hatt mange samtaler med min nå avdøde venninne. Det er det som gjør at jeg mener at han utnyttet sin posisjon i Rødt til å holde på henne.

 

Saken spisser seg til og Byrkjeflot har engasjert advokat. Det er nå sendt et brev fra advokat Harald Stabell til LO der Stabell klargjør at han er engasjert som Arne Byrkjeflots advokat «for bistand i saken som er oppstått mellom han og LO». Stabell ber LO gjennomføre en grundig undersøkelse av saken. Han ber om at LOs konklusjon om mistillit trekkes tilbake inntil saken er ferdigbehandlet.

LO Trondheim skal ha ekstraordinært styremøte 10. desember.

 

 

«De later som om dette handler om politikk. Det gjør det ikke» Adresseavisen, 12.11.2013 (Papirutgaven)

«Ber LO trekke tilbake mistillit» Adresseavisen, 13.11.2013 (Papirutgaven)