Arne Byrkjeflot, en av veteranene innenfor ML-bevegelsen, og leder av av LO i Trondheim og fylkessekretær i Sør-Trøndelag Nei til EU, innledet et forhold til en ung kvinne som han møtte i faglig sammenheng.

Saken minner om Roger Ingebrigtsens forhold til en ung Ap-kvinne. Da den kom opp måtte Ingebrigtsen trekke seg fra partihverv.

Det trodde også styret i Rødt skulle bli resultatet da de la saken frem for Rødts landsstyre. Men nei, ledelsen fant ikke å ville foreta seg noe.

Det fant ikke styret  Rødt Trondheim seg i, og onsdag kveld trakk åtte av styrets medlemmer seg.

At eldre menn innleder forhold til kvinner som de møter i embets medfør, godtas ikke lenger i det politiske liv.

Samme regel må gjelde for Rødt som for Venstre og Ap eller FrP.

At Rødt sentralt ikke har tatt til seg denne lærdommen er vanskelig å forstå, og vil utvilsomt skade partiet.

Adressas dekning oppviser også merkverdigheter: det står at Byrkjeflot ville vise omsorg, uten anførselstegn. En slik beskrivelse ville aldri blitt godtatt for en politiker fra et «annet» parti.

Lenger ned står det uten noen nærmere forklaring at jenta er død. Opplysningen utløser en rekke spørsmål som det ikke gis svar på. Var jenta i krise? I så fall forklarer det den sterke reaksjonen på Byrkjeflots relasjon.

Pga Byrkjeflots sentrale stilling og lange fartstid hører storyen hjemme på riksplan:

 

Rødt-styret i Trondheim ønsket å ekskludere leder Arne Byrkjeflot etter at han innledet et forhold til en ung, kvinnelig tillitsvalgt. Partiet sentralt avviste dette, og åtte styremedlemmer gikk onsdag kveld i protest.

Dette skjedde etter måneders intern storm. Rødt i Trondheim er nå fullstendig i oppløsning på grunn av den sterke mistilliten til partiets fremste tillitsperson i en årrekke.

Nesten hele styret i Trondheim valgte denne drastiske løsningen etter at de ikke fikk medhold hos partiet Rødt nasjonalt. Styret i Trondheim ba før sommeren Rødts landsstyre om å behandle saken som en disiplinærsak, etter at Arne Byrkjeflot hadde innledet et forhold til en ung kvinnelig tillitsvalgt i begynnelsen av 20-årene. Arbeidsutvalget i Rødt avviste imidlertid dette, de nøyde seg med en reprimande.

Dette skapte sterke reaksjoner internt i styret i Trondheim. Onsdag kveld trakk alle så nær som én seg fra sine verv med umiddelbar virkning. Ingen av styremedlemmene ønsker å la seg intervjue. Styrets nå avgåtte leder, Marek Jasinski, sendte i går Adresseavisen følgende uttalelse på e-post:

Lakonisk melder Jasinski at de har hatt en intern sak gående:

«Styret i Rødt Trondheim har siden våren 2012 hatt en disiplinærsak til behandling. Saken har vært behandlet konfidensielt. Styret innstilte overfor partiledelsen at saken skulle behandles i Landsstyret som en disiplinærsak. Arbeidsutvalget avviste vår innstilling. Flertallet i styret trekker seg derfor med umiddelbar virkning. Spørsmål om saken henvendes den sentrale partiledelsen».

Hvis det var FrP som hadde sagt at et slikt forhold var en intern sak ville pressen kastet seg over partiet. Men Rødt ser ikke problemet i forhold til offentligheten. Har de ikke forstått at det å være et politisk parti forplikter?

Heller ikke Adressa tar opp og gir svar på alle ubesvarte spørsmål.

Det er forskjell på Jørgen Hattemaker og Salomo.

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article8546451.ece

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article8546413.ece

 

«Byrkjeflot har utvist dårlig dømmekraft» Adresseavisen 01.11.2013 (Papirutgaven)

 

 

 

Les også

-
-
-
-
-