Nytt

Før pleide det bare å være Frp’ere som havnet i søkelyset for sex-skandaler. Nå skjer det med noen av Arbeiderpartiets sentrale. Statssekretær Roger Ingebrigtsen går av etter at det ble kjent at han hadde hatt et forhold til en 17 år gammel jente.

Partisekretær Raymond Johansen innkalte fredag kveld til pressekonferanse for å fortelle om saken:

– Jeg fikk for noen dager siden en bekymringsmelding som jeg fant riktig å ta på alvor. Etter å ha fulgt opp har jeg i dag hatt et møte med Ingebrigtsen. Han erkjenner å ha hatt et uakseptabelt forholdt til en yngre jente, sier partisekretær Raymond Johansen (Ap) på pressekonferansen.

– På bakgrunn av dette har han trukket seg som statssekretær og fra nominasjonen til Stortinget neste år.

Johansen betegner det som et tillitsbrudd, og han mener det vitner om manglende dømmekraft.

– For meg har det vært viktig å ta jenta på alvor, og skjerme henne for saken, sier Johansen.

Avsløringen kom to dager før Ap lokalt skulle ha nominasjonsmøtet. Der sto konkurransen om førsteplassen mellom Ingebrigtsen og tidligere AUF-leder Martin Henriksen.

Ingebrigtsen trakk seg fredag både fra stillingen som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og som kandidat til Stortinget.

Så sent som torsdag ettermiddag talte han på vegne av regjeringen på Vekst i nord-konferansen på Rica Ishavshotell i Tromsø, melder Nordlys, som var først ute med nyheten om Ingebrigtsens avgang fredag.

Så hvem lekket historien fra 2004? Det sier historien ingenting om. For noen vil lekkasjen være et det bekymringsfulle.

Men den er alvorlig nok i seg selv til å koste Ingebrigtsen sin politiske stilling og fremtidig plass på Stortinget.

Ingebrigtsen skrev/bekjente på Facebook:

 

«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 år yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.»

Ingebrigtsen var i en periode en meget profilert statssekretær som deltok hyppig i det offentlige ordskiftet. Han var en gjenganger i Dagsnytt Atten.

Han bar altså på en historie som ikke tålte offentlighetens lys, ikke på den måten den nå kom frem. Hadde han selv gått til partiledelsen hadde den kanskje kunnet blitt hådtert annerledes. Men etter Vågå tåler ikke Ap flere sex-skandaler.

Spørsmålet er om mediene etterhvert vil få øynene opp for at ikke alle feilsteg skjer blant Frp’ere.

 

http://www.tv2.no/nyheter/politisk/statssekretaer-trekker-seg-etter-sex-med-17aaring-3937484.html#.ULj7H5LgIlY.facebook

Les også

-
-
-