Byrådsleder, Stian Berger Røsland (H) gleder seg over Oslos vekst og er ikke bekymret over at etniske-nordmenn forlater byen.

Selv er jeg en av mange som har flyttet fra hovedstaden, og en rask gjennomlesning av dagens VG øker ikke lysten til å flytte tilbake til mangfoldige Oslo. Spesielt ikke når jeg har både kone og jentebarn. Overfallvoldtekter en av flere grunner til å forlate Oslo. Så langt er statistikken dystrere enn i fjor.

Ingen etnisk norske

Alle åtte pågrepne gjerningsmenn i de 55 overfallsvoldtektene i 2011 har ikke vestlig bakgrunn. Det samme er tilfelle for det tre pågrepne i 2012.

– Basert på kvinnenes forklaring mener vi at flertallet av gjerningsmennene har ikke etnisk vestlig bakgrunn. Hudfarge, språk og ting kvinnen har oppfattet underbygger dette, sier hun.

Rohde sier at det felles for mange av sakene er at opplysninger om gjerningsmannen er svært mangelfulle.

2012: Seks forsøk og 10 overfallsvoldtekter

Fra januar til juni ble det anmeldt 16 overfallsvoldtekter i hovedstaden, mot 13 i samme periode i 2011.

– Seks av disse var voldtektsforsøk. I disse sakene er det pågrepet tre personer, hvor to har vært siktet og varetektsfengslet, sier Rohde.

Alle de tre pågrepne personene var fra det afrikanske kontinentet.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10050678

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂