I følge avisen Der Spiegel har en tysk islamist som ble pågrepet i Afghanistan avslørt planer om terrorangrep i Tyskland og andre europeiske land.

Den 36 år gamle mannen er navngitt som Ahmad S. og har både tysk og afghansk statsborgerskap. Han skal tilhøre Usbekistans islamske bevegelse, og sitter nå i amerikansk fangenskap på Bagram-basen.

Amerikanske myndigheter anser ham for å være en viktig kilde om framtidige angrep, skriver magasinet.

Dobbelt statsborgerskap

Ahmad S. har både tysk og afghansk statsborgerskap. Han reiste til grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan for å få trening i en av leirene drevet av militante grupper der, skriver Der Spiegel.

Mannen skal ha reist fra fra Hamburg i følge med flere mistenkte islamister, alle tilknyttet den radikale Taiba-moskeen. Denne moskèen ble også besøkt av terroristene bak 11. september-angrepene mot USA, og i forrige måned ble både moskèen og det tilknyttede kultursenteret stengt av tyske myndigheter

NRK: – Tysk islamist avslører angrepsplaner

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂