Tyske myndigheter har stengt en moskè og et tilknyttet kultursenter i Hamburg. Moskèen er den samme som terroristene fra 911 ofte benyttet, og myndighetene mistenker miljøet rundt moskèen for stadig å rekruttere radikale islamister.

– Hamburg skal ikke bli et arnested for voldelige islamister, heter det fra tyske myndigheter i forbindelse med stengningen:

– Vi lukkede Taiba-moskeen i dag, fordi unge mænd der blev omvendt til religiøse fanatikere. En tilhørende kulturel forening har skamløst udnyttet frihedsrettighederne i vor demokratiske retsstat til hemmeligt at rekruttere folk til hellig krig, tilføjer han [leder for ministeriumet for innenriksanliggender, Christoph Ahlhaus].

Tre af selvmords-flykaprerne fra terroranslagene i USA, deriblandt gruppelederen Mohammed Atta, havde regelmæssige møder i moskeen, inden de flyttede til USA.

Ifølge de tyske myndigheder har moskeen i flere år været rekrutteringssted for jihadister.
Stoppet det

– Nu har vi omsider stoppet det, der foregik bag murerne i Steindamm-gaden, understreger Ahlhaus.

Moskèen har rundt 45 medlemmer og er i følge myndighetene i Hamburg det viktigste møtestedet for islamske ekstremister. I fjor reiste 10 av medlemmene til Pakistan og Afghanistan, hvor de skal ha hatt opphold i militante treningsleire.

Ahlhaus siger, at der i moskeen var udviklet raffinerede programmer, kurser og seminarer, hvor deltagerne har lært at hade grupper, der ikke deler deres tro og anskuelser.

Jyllands-Posten: Tysk politi lukker moské