Den tyske regjeringen brukte et  innreiseprogram for tidligere lokalt Bundeswehr-personell fra Afghanistan til å hente personer til Tyskland som ble klassifisert som en sikkerhetsrisiko av Bundeswehrs militære kontraetterretningstjeneste.

Den militære kontraetterretningstjenesten (MAD) plasserte mistenkelige lokale styrker fra Afghanistan på en såkalt «bad guys-liste» i 2010. Dokumentene inneholder navn, personnummer og fotografier av 97 tidligere lokale styrker. «Av sikkerhetsgrunner» ble de avskjediget uten varsel den gangen, sies det.

Ifølge opplysninger fra Bild am Sonntag skal noen av disse mistenkte tidligere lokalt ansatte ha kommet til Tyskland i 2021. Ifølge myndighetene befinner flere av disse mennene seg for tiden i Hessen, Nordrhein-Westfalen og Berlin.

Rapportene fra MAD antyder at de tidligere tolkene skal ha vært tilknyttet Taliban. Det er også mistanke om at de kan ha gitt sensitiv informasjon fra Bundeswehr videre til islamistene. En av «skurkene» skal også ha hatt hemmelig kontakt med den russiske ambassaden i Afghanistan. Mennene skal ha blitt kategorisert som en «sikkerhetsrisiko» for Bundeswehrs oppdrag.

MADs talsperson nekter å gi informasjon

En talsperson for MAD uttalte følgende: «Av hensyn til personvern og personlige rettigheter har vi ikke lov til å gi noen informasjon om personene eller deres bakgrunn.» Han uttalte likevel at «bad-guys-listen» ikke hadde «tjent formålet med en vurdering i henhold til oppholdsloven».

Afghanere har stått bak en mengde av grove kriminelle handlinger i Tyskland og alle andre land de har fått adgang til. Pakistan har fått nok, og utvist en stor del av landets afghanske migranter.

Nå nylig har afghanere blant annet angrepet både politikere og politi med kniv.

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt inviterte Taliban-gangstere til Norge for å snakke om kvinners rettigheter. Naiviteten sjokkerte den amerikanske senatoren Lindsey Graham.

Den norske viljen til å pøse skattebetalernes penger inn i det endeløse sluket Afghanistan virker ustoppelig. Bare for noen dager siden ble det kjent at regjeringen sender 151 millioner kroner i nødhjelp til landet som styres av Taliban.

– Det er viktig at vi alle opprettholder vårt engasjement for det afghanske folket. I Afghanistan er kvinner og jenter særlig utsatt og trenger vår støtte, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

Les også:

Pakistan vil kaste ut 1,7 millioner afghanere

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.