Nytt

Tysk politi har fått konkrete opplysninger om at al-Qaida og allierte grupper har planlagt et angrep på den tyske nasjonalforsamlingen. I følge planene skulle seks personer ta gisler i riksdagsbygningen i Berlin:

Politiet skal ha fått opplysningene fra en person som ønsket å trekke seg ut av en ekstremistisk gruppe.

Telefonsamtaler mellom mannen og politiet fikk innenriksminister Thomas de Maizière til å advare om skjerpet terrorfare onsdag, skriver Der Spiegel. Det ble så reist gjerder rundt nasjonalforsamlingen for å bedre sikkerheten.

To av de seks personene Der Spiegel skriver skulle delta i angrepet, kom til Berlin for noen uker siden. Angrepet skulle angivelig gjennomføres i februar eller mars.

Tysk politi har ikke kommentert opplysningene om angrepsplaner mot nasjonalforsamlingen, men myndighetene opplyste onsdag at de hadde konkrete opplysninger om planlagte terrorangrep i landet. Sikkerheten ved togstasjoner og på flyplasser ble da skjerpet.

– Det er grunn til bekymring, men ingen grunn til hysteri, sa Maizière og fremholdt at det var oppstått en «ny situasjon» når det gjaldt faren for terror i landet.

Dagbladet: – Angrepsplaner mot Riksdagen i Berlin