Fire personer, tre menn og en kvinne, ble i morgentimene onsdag arrestert av tysk politi, mistenkt for å ha planlagt angrep på moskeer og asylmottak i Tyskland.

Samtidig deltok rundt 250 politifolk i en massiv husundersøkelses­operasjon i fem tyske delstater med sikte på etterforskning av en ny høyreekstrem gruppe kalt «Oldschool Society», hvor de fire arresterte har fremtredende posisjoner. Tysk påtalemyndighet mistenker at gruppen var i ferd med å ta form av en terrororganisasjon.

Det var tysk etterretning som kom på sporet av gruppen, som skal ha forsøkt å gå til anskaffelse av sprengstoff. De siktede personene ser ut til å ha designet et slags eget våpenskjold, med stiliserte panservogner, germanske runer, to hodeskaller og et motto som lyder «En kule rekker ikke».

 

Der Spiegel

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629