Nytt

Fire personer, tre menn og en kvinne, ble i morgentimene onsdag arrestert av tysk politi, mistenkt for å ha planlagt angrep på moskeer og asylmottak i Tyskland.

Samtidig deltok rundt 250 politifolk i en massiv husundersøkelses­operasjon i fem tyske delstater med sikte på etterforskning av en ny høyreekstrem gruppe kalt «Oldschool Society», hvor de fire arresterte har fremtredende posisjoner. Tysk påtalemyndighet mistenker at gruppen var i ferd med å ta form av en terrororganisasjon.

Det var tysk etterretning som kom på sporet av gruppen, som skal ha forsøkt å gå til anskaffelse av sprengstoff. De siktede personene ser ut til å ha designet et slags eget våpenskjold, med stiliserte panservogner, germanske runer, to hodeskaller og et motto som lyder «En kule rekker ikke».

 

Der Spiegel