Illustrasjonsfoto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix.

De fire tadsjikerne mistenkt for å tilhøre en IS-terrorcelle som onsdag morgen ble pågrepet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, planla å angripe personer som er kritiske til islam, foruten amerikanske militære installasjoner i Tyskland.

Det melder Der Spiegel.

Ifølge den tyske riksadvokaten hadde gruppen spionert på en islamkritiker som var et mulig mordoffer, skriver Die Zeit.

Medlemmene av gruppen, som vil bli siktet for medlemskap i en terrororganisasjon, skal ha hatt kontakt med høytstående IS-funksjonærer i Syria, men også med andre regionale avleggere av organisasjonen, opplyser det tyske nyhetsmagasinet.

Terrorcellen skal opprinnelig ha planlagt å gå til aksjon mot myndighetene i hjemlandet Tadsjikistan, for siden å endre sine planer og heller gå til angrep i Tyskland. Medlemmene skal via internett ha bestilt materiale som kan brukes i fremstillingen av bomber.

Tyske medier identifiserer gruppens leder som den 30 år gamle Ravsan B., som har sittet i varetekt siden i fjor for ulovlig våpenbesittelse.

Associates Press (AP) identifiserer de fire nylig pågrepne som Azizjon B., Muhammadali G., Farhodshoh K. og Sunatullokh K. I AP-meldingen heter det også at gruppen allerede hadde skaffet seg skytevåpen og ammunisjon, samt at den fengslede Ravsan B. skal ha påtatt seg å begå et leiemord i Albania til en betaling på 40.000 dollar, som skulle tjene til å finansierer terrorplanene. Leiemordet ble imidlertid aldri utført.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]
Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]
Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981
Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.