Nytt

Tysk påtalemyndighet har siktet en iransk diplomat i forbindelse med mulige bombeplaner mot eksiliranere i Paris.

Det opplyser påtalemyndigheten onsdag.

Assadollah Assadi, som til vanlig er utstasjonert i Wien, er mistenkt for å ha vervet et belgisk-iransk par i Belgia til å gjennomføre angrepet. Målet var ifølge påtalemyndigheten et møte arrangert av den iranske eksilgruppen MeK, som ble holdt i Paris i slutten av juni.

Tysk påtalemyndighets siktelse mot Assadi lyder på spionaktivitet og drapsplanlegging. Han er mistenkt for å ha gitt det belgisk-iranske paret en halv kilo av sprengstoffet TATP.

Assadi ble pågrepet 1. juli ved den tyske byen Aschaffenburg, samme dag som paret ble arrestert i Belgia med eksplosiver i bilen.

Østerrike har fratatt Assadi hans diplomatiske immunitet.

Belgia krever Assadi utlevert fra Frankrike, og tysk påtalemyndighet sier at deres etterforskning ikke vil være til hinder for dette.

Gruppen MEK ble dannet som en islamsk-marxistisk gruppe i Iran på 1960-tallet, og den har opp gjennom årene benyttet en rekke navn og forkortelser. Gruppen har ifølge analytikere i dag liten støtte blant Irans innbyggere.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!