Sakset/Fra hofta

– Riktig å slippe til jødekritikere, kalte VG-journalistene Lars Akerhaug og Sun Iren Bjørnås sin artikkel om reaksjonene på Muhammed Ali Chistis innlegg på Litteraturhuset.

Jødekritikk…?

«HVORFOR JEG FØLER HAT MOT JØDER OG HOMOFILE» av MUHAMMED ALI CHISTI

Ja først vil jeg bare presisere to ting. For det første er det sånn at på selve programmet står det at «hvorfor jeg føler hat mot jøder og homofile». Jeg har sagt til Abid og han sa det allerede var trykket, jeg har ingen som helst hat for homofile. Deres karakter, de svarer ansvarlig til Gud for, jeg står for mitt – for mine handlinger, ikke noe problemer med jøder og homofile i det hele tatt. For det andre, sa Lars Gule sist gang at han likte å provosere i ytringsfrihetens navn. I dag så skal jeg sitte her og provosere i ytringsfrihetens navn, paragraf 100, Grunnloven.

*mild latter fra publikum*

Jeg har fått som oppgave å fortelle hvorfor jeg føler et hat mot jøder. Det er et meget spesielt tema, og det er meget viktig at jeg klarer å argumentere for meningene mine. «jeg hater jøder» – det høres jo mildt sagt helt jævlig ut. Det strider mot fornuften og menneskerettighetene å hate en hel folkegruppe. Man kan da ikke skjære alle over en kam? Forskjellen på meg, og Siv Jensen, er vel at hun ikke er ÆRLIG med omverdenen. Mens jeg er det. Hun hater muslimer, og muslimske verdier, jeg hater jøder, og måten de opererer på og jeg skal videre begrunne hvorfor jeg har de meningene som jeg har. Det er hevet over enhver tvil at jøder er et mindretall i verden. Et veldig lite mindretall. likevel er det ikke til å legge skjul på at det er blant de mektigste. Det er IKKE galt å være mektig, men å misbruke sin makt, ty til ulovlige midler, bruke unødvendig militærmakt ovenfor sivile, og oppføre seg på en arrogant og barbarisk måte strider mot folkeretten og menneskerettighetene. Det er faktum, at under angrepene mot twin towers [World Trade Center] var 1600 jøder borte fra jobben den dagen.

*publikum reagerer*

Okey, okey, det som er enda mer oppsiktsvekkende, det er at hvorfor uvanlig mange jøder befant seg i Mumbai den dagen pakistanske terrorister slo til? Hvorfor? dette har ingen vestlige tv-stasjoner, redaktører, aviser .. stilt spørsmål til dette her? Hvorfor? Videre, så vil jeg si at når man snakker om islam så sårer og krenker man; alt kan sies, når du kan forsvare det i ytringsfrihetens navn. Jøder har alltid vært en forfulgt folkegruppe, de har alltid vært en minoritet. Jeg sier, historien sier, jøder lever best når de er splittelse og uenigheter. De tjener på at andre har det vondt. Videre; Etter andre verdenskrig ble norske krigsveteraner spurt om deres forhold til jøder. De fleste var enige om at det som skjedde med jøder under 2. verdenskrig ikke var riktig, men å ha en jøde som nabo, DET var uaktuelt. Jeg sier; nordmenn er født med ski på beina, brasilianere med ballen, jeg sier ikke at alle jøder er født med svik og hat i blodet, fordi det finnes jøder — det finnes av dem som ikke anerkjenner Israels eksistens. Det landet de fikk tildelt i 1948 er større enn noen gang, og selv etter fredsavtalen i oslo i 1994 så vokste jødiske bosetninger seg. Det som er et faktum er at det er vinnerene som skriver krigen. jødene var ofre i krigen, men de vant krigen. Samfunnet vernes fra kriminelle, hvorfor skal vi ikke vernes fra folk som vil spre hat, fordommer og svik i samfunnet vårt? Jeg skal si videre; en jøde kan være hyggelig og høflig, for all del, og det er det jeg sa, at han mannen som snakker her i sted [referanse til innlegget «Å være ung jøde i dagens Norge» av Edvard T. Aspelund] jeg tolererte han, og jeg applauderte når han snakket fordi jeg mente at han virket [sic] meget fornuftig kar, helt klart. Men sant skal sies, så er det ikke tvil i at jødene opp gjennom tidene er den folkegruppen som er mest forfor[?]. Hvorfor det? Er det tilfeldig? Spør dere meg så sier jeg; definitivt ikke! Var det virkelig så lett for Adolf Hitler å hjernevaske det tyske folk, og skylde på jødene og si bare: «Ja, dere [jødene] er årsaken til Tysklands nederlag»? Nei, det var ikke det. Jøder har stått i spissen for drap, og har direkte vært involvert i drap av sivilisasjoner og profeter, og det sier deres egne rabbiner og lærde. Sant nok, de var Guds utvalgte folk men i dag opererer de på en måte som tilsvarer Guds værste folk. Jeg vil også bruke anledningen til å rette en pekefinger mot Siv Jensen.

Hvem som står bak 11. september kan i aller høyeste grad diskuteres. Det som ikke kan diskuteres, er om det skjer en form for snikislamisering i Oslo. Dette er oppspinn! Dette er oppspinn fra en av Norges største partier. Det er skremmende, og det som er enda mer skremmende er Fremskrittspartiet på diverse meningsmålinger går FREM, etter å ha kommet med slike type uttalelser. Det er jo akkurat dette som er blitt gjort mot jødene opp gjennom tidene, med tanke på hva jødene har opplevd gjennom tidene, så burde jo de [FrP? jødene?] av alle andre mennesker vise barmhjertelighet ovenfor Palestinerene!

Med tanke med hva Hitler gjorde mot dem, og hva som andre gjorde, hva som har skjedd, så burde DE kunne vise forståelse ovenfor et mindretall, og ikke bombe dem sønder og sammen. I dag .. Altså det med demonstrasjonene, der Abid var veldig opptatt av at jeg skulle få det frem. Under demonstrasjonene i Oslo så var jeg en av de mest aktive. Og under demonstrasjonen så var det mye jeg[?] hadde på hjertet, mye hadde lite mening, annet var lite gjennomtenkt, men likevel var det følelser i sving. «Død over Jøder», «Hyklere», «Hva vi gjorde mot dere i Khaybar», «La Gaza leve», «I dag er det dag for hevn», kom det fra diverse av demonstrantene. Jeg sier at i dag blir jeg født i et system der jeg er nødt til å ha et fødselsnummer, et kontonummer, et bankkort. Jeg er overvåket. Jeg blir[?] gjenkjent. Hvor er velferdsetaten? Arbeiderpartiet, du [sic] la grunnlaget for i 1945, hvor er privatlivet ditt? Hvem startet med dette? Hvem kontrollerer meg? I dag er Israel en av verdens mest barbariske og morderiske stater. De slakter sivile, kvinner, barn og eldre. De er nådesløse. Og jeg sier; hvis de slakter våre kvinner og barn så skal det være legitimtfor oss å gå ned der, åpne opp grensene. Jeg sier ikke at.. I et land som Norge, der vi har fred, så skal vi ha fred. Nå sitter Jørn Holme og hører på, og han skal fortelle etterpå om trusselvurderingen, Jeg mener, jeg kjenner til radikal islam. Det er ikke noe begrep som heter radikal islam, det er FrP, som har, for å få seg velgere funnet på et nytt begrep. Og så skal jeg si: at vi har blitt angrepet over alt. Afghanistan, Irak, Palestina, Tsjetsjenia, Bosnia. Er det rart at vi føler at det er en krig mot islam som foregår? Jøder står i spissen for alt dette. Israel.. *publikum buer* De er et mindretall. Likevel styrer de verden til de grader! Er det representativt? Er det.. Det bor en milliard muslimer i verden i dag. Hvor mange har vetorett? Ingen! Ingen muslimske land har vetorett i FN! Er det rettferdig? Nei! Det er ikke det! Ikke i det hele tatt! Hvis Abid Raja skal inn på Stortinget og for å representere mangfoldet, hvis Akhtar Chaudry skal inn på Stortinget for å representere innvandrere og pakistanere… Hvem skal tale vår sak? Det er ingen som taler vår sak! I dag taler jeg saken for alle dem som har masse kunnskap, masse på hjertet, men som ikke slipper til i avisene for deres meninger er for fundamentalistiske og gamledagse. I dag taler jeg saken for alle dem som har masse kunnskap, som har masse på hjertet, men som er for sjenerte eller mangler verbale ferdigheter. I dag taler jeg saken deres her. I morra vil min stemme bli våres stemme, og våres stemme skal lyde i hver eneste regjeringskontor, i hver debatt i hver eneste avis.

*publikum reagerer*

Er dere med meg?!

*kombinasjon av fåtallig klapping, buing og roping: «NEI» fra publikum*

Er dere med meg i kampen mot onde og tyranniserte stater? Støtter dere meg i kampen mot ondskapen? Stå opp!

*publikum buer* *en fra publikum roper: «skaff deg ordbok»*

Skaff deg.. Søk kunnskap! Kunnskapen finner du ikke i norske skolebøker! Søk kunnskap i arabiske skolebøker! Søk …

*bues/klappes ut*

Hvis dette er jødekritikk i Akerhaugs og Bjørnås` verden; hva er da jødehat? Document var invitert til det aktuelle møtet, men takket nei da overskriften på vårt innlegg ble endret til «Hvorfor jeg advarer mot muslimer og islam i Norge» uten forvarsel – for ikke å si forespørsel – noe som gjorde oss skeptiske til arrangørens motiver. I det minste vanskeliggjorde vi dialogorienterte Jonas Gahr Støres stadig like ugyldige påstand om «ekstremister på begge sider», slik han fant det for godt å hevde under Muhammed-striden. Denne ekstremismen får de lytte til som synes det hører hjemme i en hvilken som helst dialog, enkelte av oss andre føler oss faktisk ikke særlig vel i selskap med nazister selv om de er muslimske.

Og hva kommer det egentlig av at Ap-politiker som Khalid Mahmood – som etter eget utsagn er en av dagens jøder – ikke frykter trosfeller som Chisti dersom dagens jøder virkelig er muslimer? Fordi Mahmood utelukkende benytter seg av en skingrende retorikk han tror er gunstig for øyblikket, men som han utmerket godt vet at har en sannhetsgehalt langt under null.

For klarere enn Muhammed Ali Chistis innlegg kan det ikke sies: nåtidens jøder er slett ikke muslimer – nåtidens jøder er og blir jøder. Punktum.

Tusen takk til Capercaillie for filming og lån av transkriberingen av Chistis innlegg på Litteraturhuset.