Nytt

Flere norske muslimer og muslimske organisasjoner har i dag tatt kraftig til motmæle mot Mohyeldeen Mohammad støtte til steining av homofile. Venstrepolitiker Abid Raja mener Mohammads uttalelser er et varsku, og at det er grunn til bekymring:

Nå går blant andre venstrepolitiker og advokat, muslimske Abid Raja ut mot hans uttalelser og advarer. Han mener det er grunn for Norge å være urolig.


En rekke profilerte muslimer går nå til angrep på hans uttalelser, og venstrepolitiker, advokat og muslim Abid Raja tror det er flere personer med samme holdninger i Norge i dag.

– I løpet av det siste halvannet året har dette kommet tydeligere frem. Disse radikale holdningene finner man hos flere. Om det er 20 eller to hundre vet jeg ikke, men nå er det grunn for Norge til å være urolig. Dette bør være et varsku for politikere, politiet og PST, og ikke minst for muslimene selv, sier Raja til VG Nett.

Han sammenligner synet til Mohyeldeen Mohammad med det som forfektes av nazister.

– Han har en lik ideologi som nazister. Han og hans likesinnede har et totalitært syn og hevder at alle som ikke er enige med dem er frafalne muslimer. Frafalne muslimer kan ifølge dem selv drepes. Vi nordmenn og muslimer trenger ikke ham, sier venstrepolitiker Abid Raja til VG Nett.

Aftenpostenskribent, Usman Rana mener Mohammads ytringer er en trussel mot tradisjonell islam, men hevder at slike meninger er svært marginale.

– Praktiserende muslimer som elsker islam blir dratt ned i søla av det han sier. Det er uheldig. Han prøver å kapre samtalen om vår religion og det kan vi ikke la ham gjøre. Det fullt mulig å være en praktiserende muslim i et sekulært demokrati. Demokratiet åpner for dette og derfor bør muslimer støtte demokratiet.

Også stortingsrepresentant for Ap, Hadia Tajik, går hardt ut mot Mohyeldeen Mohammad. Hun er også kritisk til at så mange som 3000 muslimer deltok i fredagens demonstrasjon, der Mohammad holdt hovedappellen og blant annet implisitt truet med et 911 på norsk jord:

– Med riddere som han trenger muslimer ingen fiender. Det han sa er svært alvorlig og jeg tar sterk avstand fra det han sier. Vi muslimer er forpliktet til å utøve islam i tråd med menneskerettigheter og demokratiske prinsipper. Jeg tviler på at gud liker å bli holdt som gissel av folk med sånne middelalderske holdninger, sier hun til VG Nett.

Ap-representanten i skole- utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, er også også kritisk til at 3000 mennesker møtte opp for å høre på Mohyeldeen Mohammad, som holdt den mye omtalte appellen på universitetsplassen.

– Da gir man han og hans standpunkter legitimitet. Det bør ikke føles bra for disse personene. Gud trenger ingen livvakter, han tåler en trøkk. Det gjør profeten Muhammed også, slår Tajik fast.

Paraplyorganisasjonen Islamsk Råd (IRN) gikk tidlig ut og frarådet muslimer å delta i fredagens demonstrasjon, og fikk kraftig kritikk fra bla lederen for Norsk Innvandrerforum Athar Ali og Trond Ali Linstad for deres avstandstagen til demonstrasjonen der Mohyeldeen Mohammad, Arfan Bhatti og Yousef Assidiq var blant arrangørene.

IRN har også markert avstand til Mohyeldeen Mohammads implisitte trussel om terroraksjoner og støtte til steining av homofile.

VG: Abid Raja advarer Norge etter sjokkutspill fra «sharia-student»:
– Nå er det grunn for Norge til å være urolig