Nytt

Etter å ha slått fast at beslutningen om å endre uniformsregler var tatt i forrige uke, opplyser justisminister Knut Storberget i dag at han vil vurdere tillatelsen til å bære hijab til politiuniformer på nytt.

– Jeg har ikke snudd, sa Storberget til TV 2 Tabloid i kveld, men måtte også innrømme:

– Beslutningen er ikke tatt. Det har kommet reaksjoner på forslaget som gjør at jeg vil ta en runde til og blant annet høre på hva politiets organisasjoner mener.

SV-politiker Akthar Chaudry maner imidlertid til kamp for hijab-forslaget, og sier at et eventuelt nei til hijab til politiuniformer vil svekke integreringen i Norge:

– Det er viktig å sende et signal til minoritetene om at politiet også er for dem. At de også har aksjer i dette samfunnet og at de er fullverdig borgere, sier Chaudhry.

Han frykter at et nei til hijab vil svekke integreringen i Norge.

– Det er veldig viktig å forsvare dette forslaget. Det kan ikke bare være minoritetene som vil tilpasse seg hele tiden. Majoritetssamfunnet må også tilpasse seg, sier Chaudhry.

På spørsmål fra Dagbladet om andre religiøse symboler også bør være tillatt, er imidlertid ikke Chaudry like krystallklar:

– Det er en diskusjon vi må ta, sier Chaudry.

SV-politikeren som foretrekker å bruke betegnelsen «skaut», tror forøvrig at det kan bli vanskeligere å rekruttere minoriteter inn til politiyrket hvis det ikke blir tillatt å bruke hijab til uniformen.

– Det er avgjørende å hente inn den kompetansen som kvinner med minoritetsbakgrunn har. Da må vi også være villig til å respektere dem, sier Chaudhry.

I Dagbladets avstemning om hvorvidt det bør være tillatt med hijab i politiet har 41.737 svart i skrivende stund. 88 prosent (36.780) svarer nei.

Dagbladet: SV maner til kamp for politi-hijab

* Tusen, tusen takk til Dagbladet for lånet av dette praktfulle ordet fra deres oppfinnsomme forsideoppslag «Storberget hijab-vingler og SV maner til kamp» – jeg kunne rett og slett ikke la være!