Nytt

Regjeringen i Pakistan holder krisemøte om terrorangrepet mot Mumbai etter at den indiske regjeringen har antydet at terrorismen har forbindelse til Pakistan. Den eneste terroristen som er tatt i live er i følge indiske myndigheter pakistaner. Det omfattende terrorangrepet kan forverre det i forveien anstrengte forholdet mellom de to atommaktene.

Indias antydninger har allerede resultert i at Pakistan har trukket tilbake tilbudet om å låne ut lederen for den pakistanske etterretningstjenesten (ISI) til India for å bistå med etterforskningen:

I stedet for lederen vil Pakistan nu sende en efterretningsofficer.

«Ved det særlige krisemøde bliver der taget stilling til den situation, som er fremkommet ved de indiske beskyldninger og til beslutningen om at ændre ISI’s deltagelse til et lavere niveau,» sagde regeringskilder i den pakistanske hovedstad ifølge Ritzau.

Præsident lover handling

Både den pakistanske premierminister Yousuf Raza Gilani og udenrigsministeren hastede til Islamabad for at deltage i det ekstraordinære regeringsmøde.

Den pakistanske præsident har i dag udtalt, at den pakistanske regering vil tage «øjeblikkelig affære» i sagen om det tre dage lange terrorangreb, hvis der er bevis for, at pakistanske grupper eller personer har stået bag.

«Hvis der findes beviser mod individer eller grupper fra mogen del af mit land, så vil jeg som præsident og med verden som mit vidne tage øjeblikkelig affære,» lød det i dag fra præsident Asif Ali Zardari.

I går uttalte den indiske utenriksministeren Pranab Mukherjee at foreløpig bevismateriale indikerer at elementer i forbindelse med Pakistan er involvert:

Han tilføjer, at Pakistan bør uskadelige den infrastruktur, som militante gør brug af.

Pakistans udenrigsminister Shah Mehmood Qureshi siger under et besøg i Indien, at det er vigtigt, at sagen ikke gøres politisk.

Jyllandsposten: Krisemøde i Pakistan om Mumbai-terror

Berlingske Tidende: India: Terror kommer fra Pakistan