Nytt

Den pakistanske høykommissæren i Delhi fikk mandag bevismaterialet som knytter Mumbai-terroristene til «elementer i Pakistan», som det heter.

Materialet er telefoner terroristene tok, hva som ble sagt i samtalene med bakmennene, våpen som ble funnet, og ikke minst avhør med den eneste terroristen som overlevde: Mohammed Ajmal Kasab.

Pakistan påstår fremdeles at de ikke finner noe bevis på at Kasab har tilknytning til Pakistan, til tross for at flere vestlige aviser har funnet frem til landsbyen hans og snakket med foreldrene som bekrefter hvem han er. Det øker ikke akkurat tilliten til myndighetene.

Presset mot Islamabad er på ingen måte forbi. Idag kommer USAs viseutenriksminister Richard Boucher på besøk.

India har sagt at de vil vurdere hva Pakistan har gjort når det har gått en tid. India trenger ikke sende inn soldater. Landet har utviklet supersoniske krysserraketter som vil kunne slå ut terroristleire.

Pakistans aksjon mot Laskhar e-Taiba bar preg av noe av den samme vilkårlighet og slapphet som tidligere. Myndighetene sa de hadde arrestert lederen av en annen terrorgruppe, Jaish-e-Muhammed. Så gikk det en uke og så kom meldingen om at han likevel var på frifot.

NRK kalte Mumbai-terroristene for «militante aktivister». De skyr terror-ordet.


India gives Pakistan evidence over Mumbai attacks

Les også

-
-
-
-
-
-