Nytt

Massakren i Mumbai truer med å undergrave forholdet mellom India og Pakistan. New Dehli meddeler at India har økt sikkerhetsnivået til samme nivå som under krig, og den indiske regjeringen gjentar at den har bevis for at de militante islamistene bak angrepet har forbindelser til Pakistan:

I den pakistanske hovedstad Islamabad advarede regeringskilder til gengæld om, at en yderligere eskalering af krisen vil føre til, at soldater bliver flyttet til den indiske grænse i og væk fra den anti-militante kampagne i grænseområdet til Afghanistan.

I Indien signalerede regeringen samtidig, at fredsprocessen kan blive helt afbrudt.

– Der er et synspunkt i regeringen om, at Indien bør suspendere fredsprocessen og dialogen for at understrege, at det ikke tager let på det grusomme blodbad i Mumbai, skrev det officielle nyhedsbureau.

I de kommende dage vil anti-terroraktiviteter blive stærkt optrappet, og det vil på en række forskellige niveauer blive drøftet, hvordan landet skal reagere over for Pakistan.

Indiske myndigheter hevder at alle de 10 væpnede islamistene som gikk til angrep flere steder i Mumbai onsdag er fra Pakistan.

&eceArchive=o»>Jyllands-Posten: Krigsniveau i Indien efter terror