Feature

Kommer juntaen til å endre kurs og slippe inn hjelp? Storbritannias viseutenriksminister Lord Malloch Brown antydet det søndag. Han spådde at vi kom til å se store endringer de nærmeste dagene. Men hvorfor fortsetter da juntaen propagandaen mot utlandet? Juntaleder Than Shwe var for første gang i en flyktningeleir søndag, utenfor Rangoon. Han var ikke i Irrawaddy-deltaet. Er dette oppførselen til en mann som endrer kurs? FN-talsmann Michele Montas kunne fortelle at Than Shwe har nektet å snakke med generalsekretær Ban Ki-moon. Ban får besøke Myanmar onsdag. Visegeneralsekretær for humanitære saker, John Holmes, overrekker et tredje brev personlig.

Than Shwe had refused to take telephone calls from Ban and had not responded to two letters from him, Montas said. Holmes was to deliver a third letter.

Myanmar’s leaders, angered by criticism of their handling of the crisis, stepped up their rhetoric Sunday even amid warnings by Save the Children that thousands of children face starvation.

Det mest pågående landet har vært Frankrike. FN-ambassadøren sa i helgen at juntaen risikerer å bli ansvarlig for forbrytelser mot menneskeheten, dvs. kan bli stilt for den internasjonale domstolen.