Kommentar

shiah.konferanse.jpg

Et underlig syn: en ledende shiia-skriftlært, Ali Akbar Mohtashamipour, omgitt av rabbiner Moishe Arye Friedman fra Østerrike, og rabbiner Ahron Cohen fra Storbritannia. Rabbinerne benekter ikke Holocaust, men mener det er blitt misbrukt til å legitimere staten Israel, som de er imot.

Det er det iranske utenriksdepartementet som står som arrangør. NRK annonserte at det var 67 forskere på konferansen. Deltakere hadde vært mer passende. Det er neppe noen som fortjener ordet forsker på konferansen.

«The number of victims at the Auschwitz concentration camp could be about 2,007,» Australian Frederick Toben told the conference, according to a Farsi translation of his remarks. «The railroad to the camp did not have enough capacity to transfer large numbers of Jews,» said Toben, who was jailed in 1999 in Germany for casting doubt on the Holocaust.

Noen ganger er det interessant å se hvilke sengekamerater anti-semittismen bringer sammen: Denne gang den høyreradikale David Duke fra Louisiana.

Duke, a former Louisiana state representative, praised Ahmadinejad for his «courage» in holding a conference «to offer free speech for the world’s most repressed idea: Holocaust revisionism.»

«In Europe, you can freely question, ridicule and deny Jesus Christ. The same is true for the Prophet Muhammad, and nothing will happen to you,» Duke said. «But offer a single question of the smallest part of the Holocaust and you face prison.»

Holocaust conference begins in Iran