Kommentar

Utenriksministeren i overgangsregjeringen i Somalia mener Al Qaida står bak både dagens attenatforsøk på presidenten og drapet på en katolsk nonne igår. Elleve mennesker ble drept da en selvmordsbomber slo til utenfor parlamentet i Baidoa.

There was no immediate claim of responsibility for the attack, which Foreign Minister Ismail Mohamed Hurre said was the first in Somalia by a suicide bomber.

»This has the fingerprints of al-Qaida all over it,» Hurre told The Associated Press in Nairobi, Kenya.
..
Hurre said the government believes the nun’s killing and the car bombing have »the hallmarks of al-Qaida.» The terror organization’s leader, Osama bin Laden, has called Somalia a battleground in his war on the West.

»Osama bin Laden has made it clear he wants to do harm to the government and to the president in particular,» Hurre said. He added that the government believes the same people were responsible for both attacks. He did not elaborate.

nytimes