Kommentar

Finn Graffs tegning av Ehud Olmert som sadistisk KZ-kommandant har stått på trykk i Jerusalem Post, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

Flere påpeker at norske aviser var forsiktige og ikke ville trykke Muhammed-karikaturene. Men et lite folk tør man henge ut.

«Det er trist at nordmenn vet at reaksjonen vår vil være diplomatisk. Vi kommer ikke til å gjøre opprør eller brenne ambassader eller kaste all osten fra butikkene.

Det er flere poenger i innleggene som er verdt å reflektere over: Norge var Quislings land, f.eks. Men slik Aftenposten presenterer det, uten kommentar eller forklaring, blir norske lesere bare provosert. Overskriften slår an tonen: -Skam dere Norrge.

Svarene ble deretter. 244 skrev kommentarer, og de fleste skummer over av forurettelse og indignasjon mot Israel.

Men man får aldri en journalist eller opinionsdanner til å innrømme at de kan ha bidratt til å skape et klima der Israel blir et fy-ord.

Under Muhammed-debatten ble det holdt frem fra flere at bråket var et bevis på at vi lever i en global verden: avstander er opphevet. Det vil si at vi må vise hensyn og tenke konsekvenser, ble det hevdet. Det er merkelig at det samme argumentet ikke ser ut til å gjelde når det berører jøder.

Graff og hans forsvarere bør ha fått noe å tenke på hvis de har sett bilder av islamister som går rundt med t-skjorter der Davidstjernen er satt sammen med hakekorset. Det er det selskapet de har havnet i.