Kommentar

capt.xan10306281206.mideast_egypt_nour_trial_xan103.jpg

Mannen som mest sannsynlig vil kunne utfordre president Hosni Mubarak ved høstens presidentvalg, Ayman Nour, ble stilt for retten i Kairo tirsdag. For riktig å understreke hans maktesløshet ble Nour fremstilt i et bur. Nour er tiltalt for å ha forfalsket tusenvis av underskrifter da han søkte om å få godkjent partiet Ghad (imorgen). Nour sier hele saken er konstruert for å hindre ham i å stille til valg til høsten. Fem av de medtiltalte erkjenner at de var med å forfalske underskrifter. Nour sier det er fordi de i virkeligheten er sikkerhetsagenter som infiltrerte partiet.

Flere hundre tilhengere demonstrerte utenfor rettslokalet. Et betydelig antall diplomater var til stede. Nour har rukket å få seg et navn. Rettssaken fortsetter torsdag. (foto: ap/amr nabil)