Nesten 400 saker har blitt henlagt så langt i år på grunn av manglende kapasitet hos politiet i Innlandet.

Dette er bare én av flere henleggelseskoder, det totale antall henleggelser er langt høyere, skriver NRK.

Det skal være det høye antallet drap som gjør at kapasiteten til politiet er sprengt.

– Det er kritisk. Alle ressursene våre går til å etterforske drap. Det fører til at vi ikke får etterforsket andre prioriterte saker, som vold i nære relasjoner og voldtekt, sier Johan Brekke, politimester i Innlandet politidistrikt.

Innlandet politidistrikt har ikke kapasitet til å etterforske de alvorligste sakene som ikke er drap, som er typisk familievold- og sedelighetssaker, bekrefter leder i Politijuristene, fagforeningen til påtalejuristene, Julie Dalsveen.

Mange mord gjør at politiet på Innlandet ikke kan etterforske voldtekter

– Saksbunkene har aldri vært så store som nå og de har ikke inneholdt så stor andel alvorlige saker som nå. Og dette øker, sier hun og legger til:

– Andre alvorlige saker ligger på vent og kan måtte henlegges.

Dalsveen mener situasjonen kun blir verre år for år.

Politiet har kuttet nærmere 40 stillinger for å spare penger, og har i tillegg bestemt at politidistriktet må nedbemanne med 10 prosent på påtalejurister.

Mandag møtte politimester Johan Brekke fra Innlandet politidistrikt Politidirektoratet for å diskutere kapasitetsutfordringer og konsekvensene av de mange drapssakene og andre alvorlige saker i Innlandet.

– Vi har formidlet situasjonen i Innlandet, og så forventer jeg at det kommer en eller annen oppfølging fra Politidirektoratet i etterkant, avslutter Brekke.

 

Kjøp Jean Amérys bok!

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.