Flere personer er tidlig lørdag morgen tatt som gisler av en mann som hevder å ha våpen og eksplosiver i den øst-nederlandske byen Ede. 150 boliger skal være evakuert og publikum er bedt om å holde seg borte fra området.

Det skal ikke være indikasjoner på et terrormotiv.

Flere spesialenheter fra politiet ble sendt til åstedet som er en bygning i sentrum av byen, opplyser politiet i en uttalelse på sosiale medier. De la til at 150 boliger var evakuert, og publikum ble bedt om å holde seg borte fra området.

Folk skal bli holdt på en lokal nattklubb av en mann med våpen og eksplosiver, rapporterte den nasjonale avisen de Telegraaf, med henvisning til flere anonyme kilder. En fjernstyrt robot er satt inn i tillegg til antie-bombeenheter og politi i beskyttelsesutstyr. Togene til og fra Ede er innstilt.

Oppdatering:

Gisselsituasjonen fortsetter efterat tre ansatte flyktet fra stedet med hendene over hodet, opplyser politiet. Det er uklart hvor mange personer som fortsatt holdes fanget.

Oppdatering II:

Gisseldramaet på en nattklubb i det østlige Nederland ble avsluttet lørdag da politiet arresterte en mann med balaklava-maske da han forlot klubben.

— Det siste gisselet er nettopp blitt løslatt. En person er arrestert. Vi kan ikke dele mer informasjon på dette tidspunktet, heter det fra politiet.

Journalister på stedet forteller at en mann ble satt i en politibil efterat han forlot nattklubben med hendene i været.

Det er Reuters som rapporterer dette.

På Twitter meldes det om fem gisler.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.