Ferat Koçak, som har kurdisk familiebakgrunn, er politiker for det tyske sosialistiske partiet Die Linke. Han ser ut til å forsvare muslimske migranter som stjeler fra supermarkeder. Dette melder den store tyske avisen Bild via Remix News.

Koçak, medlem av Representantenes hus i Berlin for Die Linke, kommenterer klagene fra en dagligvarebutikksjef som har vært offer for et økende antall tyverier hvor asylsøkere frekt går ut av butikken med poser med dyre produkter.

En hendelse på supermarkedet Edeka i Regensburg så en mann stikke av med produkter verdt anslagsvis €140.

«I posen var det brennevin: vodka og likør igjen. De er muslimer – ønsket de å selge alkoholen videre?» spør butikksjef Gatzke, som sitert av avisen Bild.

«Det er slående at i rundt en tredjedel av tilfellene har de identifiserte mistenkte tunisisk statsborgerskap», kommenterer han, og påpeker at andre gjerningsmenn hadde blitt tatt med store mengder dyr sjømat.

«Hva trenger du 10 brasmer og så mange reker til? Ingen stjeler det fordi de er sultne», legger Gatzke til.

Butikksjefen har blitt kritisert for sine uttalelser. En del aktivister på venstresiden anklager ham for rasisme.

Politikeren Ferat Koçak ser ut til å ha stilt seg på de kriminelles side. Han hevder at migranter som plyndrer Edeka-supermarkedet ganske enkelt «får tilbake det de har krav på».

Venstrepolitikeren hevder at tyske myndigheter ikke betaler migranter og asylsøkere nok i sosiale ytelser. Dette resulterer i at de må stjele dyr alkohol og sjømat fra butikker for å overleve.

Ifølge Koçak er løsningen å gi migranter arbeidstillatelse umiddelbart, slik at de kan leve sitt eget liv.

Sverige: Mange tyverier av kjøtt er knyttet til organisert kriminalitet

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.