Den iranske utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian kom torsdag kveld til Beirut og ble møtt terrorister fra Islamsk Hellig Krig og Hamas. Hamas-kilder har fortalt Wall Street Journal at det var Iran som sto bak angrepene. Når Amir-Abollahian besøker nabolaget og ber USA «kontrollere Israel» er det som å legge igjen sitt visittkort:- Vi står bak.

Amir-Abdollahian møtte Hizbollahs generalsekretær Sayyed Hassan Nasrallah fredag. De to diskuterte følgene av Hamas’ angrep mot Israel og krigen i etterkant, melder den libanesiske TV-kanalen Al-Mayadeen.

Møtet og uttalelsene kan tolkes som om Iran er der for å vurdere om Hizbollah skal gå til full krig mot Israel. Da vil også Iran bli trukket inn. Men Øverste leder Ali Khamenei uttaler at Israel er sterkt svekket. Det er mulig han tror på dette selv og er villig til å kaste Iran ut i et militært eventyr.

Det vil være vanskelig for USA å holde seg utenfor et slikt oppgjør.

Israel vil også stilltiende ha støtte fra den sunni-arabiske verden i en konfrontasjon med Iran. De ser en forsmak på hva et Iran med atomvåpen vil bety.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.