Artist Kurt Nilsen (44) og familien har hatt hytte i lille Halsvik i Gulen kommune i flere generasjoner.

Men nå har Nilsen og naboene i den lille bygda fått nok som følge av flere lange perioder med støy- og støvproblemer fra arbeid på et industriområde i Halsvik, skriver TV 2.

– Jeg er overbevist om at dette medfører en alvorlig trussel for vår og alle i nærheten sin helse, skrev Nilsen i sin henvendelse til Statsforvalteren.

Nå er det også planlagt en vindturbin på området. Vindturbinen skal ha en høyde på 250 meter. Det gjør Nilsen rasende.

– Nå har vi slitt med støv og bråk i lang tid, og så skal det settes opp en godzilla-turbin rett utenfor her. Hva blir det neste, undrer Kurt Nilsen overfor lokalavisa Strilen.

– Det er ingen i verden som vil ha dette foran seg. Kan vi ikke få fred etter alt vi har måttet kjempe mot fra før, spør han.

Det er Wergelandgruppa som står bak også dette prosjektet, og de har sendt et brev til beboere i Halsvik hvor de skal ha fått et tilbud om ulempekompensasjon for den planlagte vindturbinen.

I brevet tilbys kompensasjon på én million kroner, eller 500.000 kroner og gratis strøm med et årlig tak på 20.000 kWh per år.

Dette blir mottatt med avsky hos beboere.

– Jeg tror at de som har tilknytning til Halsvik, har hatt det i generasjoner og som er glade i stedet, tenker seg om to ganger og ler litt av det. Pengene kan tjenes inn et annet sted. Når pengene er brukt opp og en sitter og ser på turbinen, så vil en angre seg, sier Kurt Nilsen.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.