Kan nulltoleransen for smitte i Kina ha gjort at helsesektoren ikke er forberedt på en smittebølge? Meldinger fra Kina kan tyde på det. Det meldes om lange køer ved akuttmottakene, folk som må vente timevis i kulda. Og sykehusene rapporterer at de overveldes. Det tyder på dårlig beredskap.

Den kinesiske næringslivsavisen Caixin skriver mandag at sykehusene i storbyer som Beijing, Guangzhou, Chengdu og Shijiazhuang nå opplever «det første sjokket i en gigantisk smittebølge og mangel på helsepersonell». (NTB)

Myndighetene har innført knallharde testkrav. Man må testes for å ta kollektivtrafikk og gå på arbeid. Men likevel klarer ikke sykehusene å skille mellom covid-19 og andre sykdommer. her er det noe som ikke stemmer.

Mange sykehus sliter også med å skille personer med covid-19 fra andre pasienter. Sykehus sliter også med å beskytte ansatte fra smitte.

Kommunistpartiet tar politiske beslutninger, ikke helsefaglige. Sist uke oppga man nullsumstrategien og slapp hverdagen løs. Men man glemte å spørre om sykehusene var forberedt.

Men landets sykehus ser ikke ut til å ha vært forberedt på de mange menneskene som nå strømmer til sykehusene etter å ha fått symptomer på koronasmitte.

Flere akuttmottak skal være overfylt, og folk må ofte stå fem til seks timer i lange køer, av og til i svært kaldt vær. (NTB)

Igjen opplever befolkningen at myndighetenes første hensyn ikke er dem, men systemet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.