NTB

Milliardær Trond Mohn Mohn er siktet for grovt heleri og overtredelse av kulturminneloven etter å ha kjøpt en gullmynt Frankrike mener tilhører dem.

– Franske myndigheter mener denne mynten stammer fra et skipsvrak, og at mynten aldri skulle vært tatt ut av Frankrike, fordi det er staten Frankrikes eiendom, sier politiadvokat Andreas Meeg Bentzen til NRK.

Mohn selv mener siktelsen er grunnløs og sier han har kjøpt mynten gjennom Oslo Myntgalleri.

– Den gullmynten var i sin tid beslaglagt av tyske myndigheter og ble frigitt på slutten av 90-tallet. Hvis franske myndigheter hadde kontaktet tyske myndigheter, så hadde de forstått at den mynten er fri, sier han.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.