NTB

Joe Biden bør trekke seg fra valgkampen for å redde landet sitt, skriver The New York Times i en lederartikkel.

– Biden er ikke mannen han var for fire år siden, skriver
avisen, som er en av USAs mest innflytelsesrike.

I TV-debatten mot Donald Trump natt til fredag framsto Biden som en skygge av den store statsmannen han har vært, ifølge avisen.

Slik som situasjonen er nå, tar presidenten en uforsvarlig stor sjanse ved å tviholde på kandidaturet, heter det.

Panikk

Ifølge flere USA-kjennere er det nå tendenser til panikk hos Demokratene, som har kort tid på seg dersom de ønsker å bytte ut Biden med en annen kandidat fram mot høstens presidentvalg.

Da Biden talte på et valgkamparrangement dagen etter debatten, avviste han at han vil trekke seg.

– Jeg ville ikke stilt til valg på nytt dersom jeg ikke av hele mitt hjerte og sjel trodde at jeg kunne gjøre jobben. Det er for mye som står på spill, sa Biden.

I kjent stil

Også Trump talte på et valgkamparrangement fredag. Her fortsatte han i sin vante stil med harselering av Biden, men sa at han ikke tror Biden trekker seg.

– Mange folk sier etter forrige kvelds forestilling at Joe Biden kommer til å trekke seg. Men faktum er at det tror ikke jeg fordi han gjør det bedre på meningsmålingene enn noen av de andre demokratene de snakker om, sa Trump.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.