NTB

Russlands utenriksdepartement har beordret den siste korrespondenten i landet fra Østerrikes kringkaster ORF til å forlate landet.

Det opplyste ORF onsdag. Det er snakk om Carola Schneider, som har jobbet i Russland siden 2011 og leder ORFs kontor der. En annen av kringkasterens korrespondenter ble utvist fra Russland i begynnelsen av juni.

Russlands utenriksdepartement sier at utvisningen er gjengjeldelse for diskriminering mot russiske medier i Østerrike. Videre peker det på at Arina Davidjan, som er byråsjef i Wien for det statsstyrte russiske nyhetsbyrået Tass, ikke har fått forlenget sin oppholdstillatelse.

Østerrikes utenriksdepartement reagerer sterkt på utvisningen av Schneider.

– Vi fordømmer dette uberettigede og uakseptable steget. Dette er nok et vilkårlig og grunnløst angrep mot den frie pressen i Russland, heter det i en uttalelse. Russlands representant i Østerrike er følgelig kalt inn på teppet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.