NTB

Maria Corina Machado, som leder opposisjonen i Venezuela, fordømmer pågripelsene av 37 sosiale og politiske ledere i år, som er valgår i landet.

– Det har vært vilkårlige pågripelser og midlertidige forsvinninger. 37 politiske og sosiale ledere er blitt arrestert, sier Machado og omtaler myndighetens praksis som tyranni, kriminalisering av valgaktivitet og en terrorkampanje rettet mot opposisjonen.

Senest mandag ble to av hennes samarbeidspartnere pågrepet da de forlot valgkampkontoret for å kjøpe seg lunsj. Ifølge Machado ble de ført til et fengsel som rettighetsgrupper beskriver som et tortursenter.

– Det er et tegn på et regime som vet at de har mistet all støtte og respekt, sier Machado.

I fjor sikret hun en overlegen seier i opposisjonens nominasjonskamp, men hindres likevel fra å delta i valget 28. juli.

President Nicolás Maduro satser på å sikre seg en tredje valgperiode på rad som leder for det oljerike, men økonomisk og politisk skakkjørte landet. Meningsmålingen viser at Machado lett ville slått ham i et fritt og rettferdig valg.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.