Østerrikes klima- og miljøminister Leonore Gewessler blir anmeldt av regjeringspartiet ÖVP etter at hun støttet EUs lov om restaurering av natur.

ÖVP-leder Christian Stocker sier at partiet anmelder Gewessler for embetsmisbruk, og hevder hun bevisst krenket grunnloven ved å stemme for den omstridte EU-loven, skriver NTB-DPA.

– Leonore Gewessler setter seg selv over grunnloven, fordi hun ikke er i stand til å handle i tråd med loven som følge av sin grønne ideologi, sier Stocker.

Gewessler representerer partiet De Grønne, som sitter i en koalisjonsregjering med ÖVP.

EUs ministerråd vedtok mandag loven som skal føre naturområder tilbake til sin opprinnelige tilstand, godkjent. Gewessler ble helt avgjørend etter at hun snudde i saken og stemte ja, slik at loven ble vedtatt med knapp margin.

ÖVP mener at Gewessler dermed har brutt en innvending mot EU-loven fra Østerrikes delstater, noe Gewessler er uenig i.

Misbruk av stilling er en sentral anklage i østerriksk korrupsjonslovgivning, og strafferammen er fra seks måneder til fem år, som kan forlenges til 10 år når skaden overstiger 50 000 euro, ifølge Euroactiv.

Østerrikes statsadvokater må nå avgjøre om de skal ta opp saken og forsøke å få en dom for domstolene.

Saken er politisk sensitiv i forkant av det nasjonale valget i Østerrike, som skal avholdes 29. september, etter fem år med en konservativ-grønn koalisjonsregjering.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.