Kullkraftverket i Mellach. Foto: TM 04 04 / Wikimedia Commons.

Kullkraftverket i Mellach i den østerrikske delstaten Steiermark, som har vært ute av drift siden våren 2020, skal nå settes i stand-by slik at strøm kan produseres i et nødsfall, kunngjør Østerrikes energi­minister Leonore Gewessler (De grønne).

Kunngjøringen kommer etter et krisemøte mellom statsminister Karl Nehammer (ÖVP), økonomiminister Martin Kocher (ÖVP) og eksperter på energisikkerhet, melder det østerrikske nyhetsbyrået Austria Presse Agentur (APA).

Reaktiveringen av kraftverket, som skal redusere energiavhengigheten av Russland, vil ta noen måneder, opplyser Gewessler. Det vil imidertid fra noen år å gjøre Østerrike mindre sårbart for utpressing fra Moskva, mener den østerrikske energiministeren.

Leveransene av gass til alpelandet, der gasslagrene har en fyllingsgrad på 64 prosent, er i øyeblikket halvparten av det normale. Fire dager på rad har Russland levert lite gass, skriver Der Standard søndag.

Kullkraftverket i Mellach var det siste i landet som ble deaktivert som følge av Østerrikes klimapolitikk.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.