NTB

Kravet mot en avdød advokat i Sandnes har vokst til 600 millioner kroner. Advokaten beskyldes for å ha drevet fiktiv lånevirksomhet.

Den fiktive lånevirksomheten skal ha skjedd gjennom firmaet han var partner i.

– Summen av anmeldte og varslede anmeldte krav beløper seg nå til over 600 millioner, sier bostyrer Flemming Karlsen til Nettavisen
mandag morgen.

Sandnesposten
, som først skrev om saken, har snakket med flere aktører som skal ha lånt vekk millionbeløp til personen, men ingen av dem ønsker å uttale seg i mediene.

Advokaten som formidlet lån i gråmarkedet fra lokale utlånere til ukjente mottakere var ansatt i firmaet fram til årsskiftet. Advokatkontoret anmeldte sin tidligere kollega 31. mai. Mandag 3. juni ble han funnet død.

Bostyreren sier at forklaringen på at dette skal ha pågått over 15 år er at utlånerne har fått betalt renter underveis. For å betale ut renter til utlånerne, har den avdøde advokaten vært nødt til å formidle nye lån.

– Dette framstår som den største advokatskandalen i norsk historie, både i beløp, omfang og handlinger, sier kreditorenes advokat, Bård Koppang i advokatfirmaet Selmer til Dagens Næringsliv.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.