Hunter Biden er funnet skyldig i å ha løyet om narkotikabruk for å ulovlig kjøpe våpen. Påtalemyndigheten hadde sagt at han løy på et skjema da han kjøpte en Colt Cobra-revolver i oktober 2018 ved å oppgi at han ikke var narkotikabruker eller narkoman, til tross for at han hadde et stort problem med crack-kokain.

Fra laptopen til Hunter Biden

Hunter Biden erkjente seg ikke skyldig på anklager som inkluderte løgn om hans avhengighet da han fylte ut et myndighetskontrolldokument for revolveren og ulovlig besittelse av våpenet i 11 dager. Juryen hadde diskutert i omtrent tre timer før de kom frem til beslutningen om at han var skyldig.

Rettssaken inkluderte vitnesbyrd fra Hunter Bidens ekskone og svigerinne, som ga beretninger om hans økende avhengighet i ukene før og etter at han kjøpte pistolen.

Påtalemyndigheten viste også tekstmeldinger, bilder og bankdokumenter som de sa viste at Biden var dypt inne i rusen da han kjøpte pistolen.

Hunter nikket resignert da dommen ble lest opp. Etter at juryen gikk, klemte han advokatene sine, kysset kona Melissa som ga ham et stramt smil og forlot rommet. Dommen kan bli så høy som 25 års fengsel og en bot på $250 000 – selv om den typiske straffen er mye lavere. Straffeutmålingen forventes om omtrent 120 dager. I en nokså lik sak ble den dømte ilagt kun ett år i fengsel av den samme dommeren.

Hunters advokat, Abbe Lowell, har allerede sendt inn begjæringer mot saken på forskjellige grunner, og tidligere antydet at han vil anke enhver domfellelse.

Daily Mail   Sky News

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.