NTB

Påtalemyndigheten i Sverige har tatt ut drapstiltalte mot to gutter på 15 og 16 år. Offeret var en 16 år gammel gutt som ble stukket i hjel i vinter.

Drapet fant sted natten til 14. januar i Örkelljunga, nordøst for Helsingborg i Skåne.

16-åringen ble angrepet blant annet med kniv og ble kjørt med ambulanse til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Samme natt pågrep politiet 16-åringen som nå er siktet. 15-åringen ble pågrepet et par dager senere. De har begge sittet i varetekt siden henholdsvis 17. og 20. januar, ifølge en pressemelding fra den svenske påtalemyndigheten.

– Gutten døde av knivsårene han fikk under handlingen. Bevisene består i hovedsak av vitneforklaringer, og vi har en video av hendelsen fra mobiltelefonen til et av vitnene. Vi har også funnet våpnene som ble brukt i forbrytelsen. De tiltalte kjenner hverandre godt, og minst én av dem har vært nær bekjent av fornærmede, sier visestatsadvokat Helene Jacobsson i pressemeldingen.

Rettssaken starter i Helsingborg tingrett 18. juni.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.