NTB

Aktor ber om 20 års forvaring med en minstetid på 13 år for en mann tiltalt for nettovergrep på Omegle mot rundt 250 barn.

Påstanden ble lagt ned i Salten og Lofoten tingrett torsdag, skriver NRK. Aktor la også ned påstand om inndragning av PC, telefon og en harddisk.

Det var via chattetjenester på nett at mannen i 50-årene kom i kontakt med barn ned i 6-årsalderen på det nå nedlagte nettstedet Omegle.

Mannen fikk skal ha fått barna til å utføre seksuelle handlinger mot seg selv og andre barn og tok opptak av overgrepene. Ifølge tiltalen er barna mellom seks og 14 år gamle.

I flere av sakene skal mannen ha truet med å legge ut opptakene hvis barna ikke gjorde som han sa.

Mannen, som jobbet på en skole, har erkjent straffskyld. Men nekter for at han er seksuelt tiltrukket av barn.

– Jeg vet det er veldig vanskelig å tro på, med tanke med det som har skjedd. Men jeg påstår at jeg ikke er det. Jeg kunne aldri tenkt meg til å gjøre noe sånt. Og jeg har heller aldri gjort det i det vanlige livet, sa mannen da han forklarte seg for retten, ifølge NRK.

Ifølge politiet er dette en av norgeshistoriens største overgrepssaker på nett.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.