En usedvanlig brutal befrielsesaksjon av en fange fra en transport i Normandie tirsdag, resulterte i minst to drepte betjenter og tre kritisk skadd. Flere væpnede menn gikk til angrep. Normalt gjør ikke betjenter motstand mot en overmakt. I stedet ble de skutt og drept. Den ene drepte betjenten etterlater seg kone og to barn og den andre en kone som er gravid i femte måned.

I dag, 14. mai, litt etter klokken 11, ble en varebil som fraktet de innsatt, mellom Rouen og Évreux i Normandie, angrepet av en terrorkommando sammensatt av fire væpnede menn med to kjøretøy. Angrepet skjedde på motorveien A154 ved bomstasjonen Incarville, som ligger i byen Val-de-Reuil (Eure). De væpnede mennene tok med seg fangen og forsvant fra stedet.

Hele angrepet ble fanget opp på video. De fire angriperne ser ut til å være bevænpet med kalasjnikov:

 

Det er 30 år gamle Mohamed Amra med kallenavnet La Mouche (Fluen) som nå er på frifot, skriver Le Parisien:

Mohamed Amra er tiltalt for væpnet ran, kidnapping, grov vold og lemlestelse med døden til følge. Han er kjent for å være involvert i narkotikasalg.

BBC skriver:

Det væpnede angrepet og Amras blodige flukt kommer samme dag som det franske senatet avduket en svært alarmerende rapport om spredningen av den ulovlige narkotikahandelen over hele landet, og ba om nye hastetiltak for å takle problemet.

Senatskommisjonens rapport sa at narkotikavirksomheten spredte seg til små byer og landsbygda, og utløste voldelige territoriale kriger mellom gjenger i områder som til nå har sluppet unna problemet.

I går innrømmet Nicolas Bessone, aktor for Marseille-regionen, i det franske TV-nyhetsprogrammet France 2, at narkotikagjenger hadde blitt så mektige og rike at de klarte å infiltrere og betale embetsmenn i rettssystemet i byen Marseille.

I fjor ble rundt 50 mennesker drept i narkotikarelaterte skytinger i byen. Senatskommisjonens rapport sa at mange av de franske narkogjenglederne er urørlige, og driver sin hensynsløse virksomhet i utlandet – hovedsakelig fra Nord-Afrika og Midtøsten.

 

bfmtv.com

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.