NTB

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen har takket nei til å ta gjenvalg som stortingsrepresentant, men hun er bestemt på å fortsette med politikken.

– Nå er det på tide å tre tilbake og slippe til noen nye krefter. Det er både rart og godt å si dette høyt, sier hun til Hamar Arbeiderblad
(HA).

Trettebergstuen har sittet på Stortinget siden 2005. I juni i fjor trakk hun seg som kultur- og likestillingsminister etter at hun hadde brutt habilitetsreglene.

Til HA forteller hun at hun allerede før stortingsvalget i 2021 visste at det ville bli hennes siste periode som stortingsrepresentant.

– Politikken trenger utskiftninger. Rent lystmessig kunne jeg gjort dette hele livet, men dette er ikke en jobb, det er et tillitsverv.

Likevel påpeker Trettebergstuen at hun ikke planlegger å slutte med politikken. Hun utelukker ikke å stille som ordførerkandidat i hjembyen Hamar, men det blir i så fall lenger fram i tid.

– Jeg kommer nok aldri til å ta stortingsverv igjen, men andre kan på sikt bli aktuelt.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.