Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener regjeringen allerede har tatt mange grep som bedrer økonomien til folk. 500 dager før stortingsvalget er han optimist.

– Det er et valg som vi kan og skal vinne. Det er fullt mulig. Det er veldig jevnt mellom de to sidene i norsk politikk, sier Støre til NTB.

Den norske statsministeren er kjent for å være en ukuelig optimist for noen, virkelighetsfjern for andre.

– Jeg har veldig sterk tro på at når folk opplever at økonomiutsiktene bedres, så blir også resultatene av den politikken vi fører synligere og tydeligere for folk. Det tror jeg kan gi oss økt oppslutning, sier Støre.

Han viser til en lang liste med løfter som skal gi konkrete grep for å gjøre hverdagsøkonomien bedre for mange.

– Fra 1. august vil 400.000 småbarnsforeldre oppleve at barnehageprisene går ned og at SFO blir billigere. Studentene vil oppleve det på studiestøtte, pensjonistene vil oppleve det på pensjon og reguleringer, sier Støre.

Katastrofale meningsmålinger og tidenes dårligste kommunevalg for Ap, skremmer ikke Støre.

– Vi må hente flere av de velgerne som nå er usikre og «på gjerdet» til vår side. Vi må også hente de som jeg sier er «til låns», som har gått særlig til Høyre, avslutter en optimistisk/virkelighetsfjern statsminister.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.