NTB

Kina sier de har sendt en formell klage til Verdens handelsorganisasjon (WTO) der de anklager USA for konkurransevridende subsidiering av elbilindustrien.

USAs omstillingspakke IRA legger opp til «diskriminerende subsidiepolitikk for kjøretøy basert på ny energi», sier Kinas handelsdepartement og viser til en klassifisering som inkluderer el- og hybridbilder.

Kineserne legger til at IRA er konkurransevridende, ødeleggende for den globale elbilindustrien og i strid med WTOs regelverk.

USAs handelsrepresentant Katherine Tai forsvarer investeringspakken og sier den er et verktøy for å takle klimakrisen og investere i amerikansk konkurranseevne.

I en separat uttalelse anklager hun Kina for landets «urettferdige, ikke-markedspolitikk og praksis som undergraver rettferdig konkurranse» og presser på for at kinesiske produsenter skal dominere globalt.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.