Ragnar Larsen fylte 80 år 24. mars. Det burde vi selvsagt husket, siden han ga beskjed om at han ville være bortreist på dagen. Men bedre sent enn aldri. En vennlig leser sendte oss omtalen i Adressa. Den gir et overblikk over Ragnars lange liv i pressen, og det er imponerende hva han har fått med seg.

Men jeg vil gjerne få knytte noen ord til vår opplevelse av Ragnar.

Ragnar er 80, men blir bare mer og mer produktiv. Han kan skrive fire kommentarer på en uke, og alle er preget av at han er til stede i offentligheten/nyhetsbildet. Ragnar har store kunnskaper som han trekker på. Det er utrolig hva han besitter av detaljkunnskap om prosesser, enkeltpersoner, karrierer og geografiske steder i Norge. En slik kunnskap er det ikke mange som har i dagens presse. Jeg vil også påstå at den slags kompetanse vanligvis ikke blir verdsatt i dag. En oppegående 80-åring er gull verd!

I tillegg har Ragnar en forståelse av ytrings- og pressefrihet som få. Han forstår hva det vil si å være journalist. Det er en egen måte å se verden på. Fra flere vinkler samtidig.

Åndsfrisk er et ord vi brukte før. Og åndsfrisk er så avgjort Ragnar. Vi håper vi får beholde ham i mange år ennå.

Adressa ga en god gjennomgang av hans karriere, og leserne vil sikkert ha interesse av å se alt han har vært innom. Men å nevne Document, se dét kunne ikke Adressa! Vi er kommet i den merkelige situasjon i vårt land at visse ting er blitt unevnelige!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.