Kommentar

Vedkommende som har benyttet drøssevis av aliaser, er vonbroten og lei seg. Han sier han har benyttet navnet Ragnar, men er ikke den Ragnar D som ødela debatten om drosjer og blinde. Det kan godt være. «Ragnar» angrer og skjønner nå at han gjorde noe dumt. Han sier han ikke forkledte seg for å ødelegge, men fordi han er så ivrig. Han sier samtidig at han også gjorde det for å starte med blanke ark. I andre debatter er folk blitt sure på ham.

Jeg fastholder at det er destruktivt å opptre under flere navn. Det er ingen chatte-kanal vi driver hvor man kan eksperimentere med ulike identiteter. Det var nesten i ferd å ta fra meg gleden ved å skrive når jeg så innleggene som raste inn.

Willy har innført IP-adresser. Noen liker ikke det. Får så være. Vi kan ikke sitte og følge med hele tiden. Det er først når ting har sklidd ut at vi har grepet inn. Det bør helst skje litt før. Det var jo lesere som stilte spørsmålet om det ikke var en person bak flere navn.

Til Ragnar som angrer: Det var en orkestrert skinndebatt om anmeldelse, som er et alvorlig skritt, og en slamring med dørene da «flokken» gikk. Dette er å manipulere med folk.

Strammer inn:

Det kan se ut som det er behov for å føre en strengere linje. Der hvor noen sporer av debatten med personlige utfall/innfall, er det mulig jeg kommer til å si stopp og eventuelt slette innlegg, selv om det er last resort.

Jeg synes noen av ordduellene med Lars Gule blir vel personlige, også de som liksom skal handle om sak, slik som Jeffrey Geigers stadige «oppgjør» med Gule. Det blir anmassende når man for n’te gang går de samme rundene.

På andre debattsider setter man strek, og det synes jeg kanskje er noe man bør gjøre her.

Nettet er et svært følsomt medium. De høyrøstede skaper dissonans. Jeg vil gjerne ha en lavmælt, sterk, saklig debatt. Orienteringen må være utover, mot verden, og ikke innvikling i personlig kiv.