Erna Solberg mottar prisen for Global World Leader i Johannesburg 2. desember 2018. Foto: Lise Åserud / NTB

Høyre-leder Erna Solberg sier at Palestina-aktivistenes trakassering av FrP-leder Sylvi Listhaug var uakseptabel og ikke hører hjemme i vårt demokrati.

Det er lett å si seg enig i den første delen av uttalelsen. Som toppolitiker å bli fotfulgt av hissige aktivister som skriker slagord både på engelsk og norsk, over en hel kilometer midt i Oslo sentrum, uten at hverken politiet eller medborgere kommer henne til unnsetning, er åpenbart en skremmende opplevelse. For hvem kan garantere at ordene ikke vil etterfølges av vold?

I en bedre verden ville forbi­passerende i Oslo sentrum den dagen ha slått ring om Listhaug og bedt mobben om å ryke og reise. Men her er det altså Oslo anno 2024 vi snakker om.

Og det bringer meg over til andre halvpart av det Solberg sier: Palestina-mobbens oppførsel burde ikke ha hørt hjemme i Norge, men det hjelper lite å fornekte virkeligheten: Mobben er i dag hjemme­hørende i det som var vårt land.

Det vil si, det er litt mindre Erna Solbergs land enn for eksempel mitt land, for hun har som kjent uttalt at Norge ikke er mer hennes enn hvem som helst andres. Uheldigvis for Solberg er det politikken som hun selv og mesteparten av den politiske klassen i Norge står for, som har gjort veldig mange uakseptable ting hjemme­hørende i Norge.

Listen kan gjøres lang – gruppevoldtekt, IS-terrorister (noen av dem med angivelig dødssyke barn), you name it. Og altså store porsjoner antisemittisme med den muslimske masse­innvandringen.

Det er verdt å merke seg at bavianene som skrek til Listhaug, også var misfornøyd med at hun er «anti-islam». I våre IS-tider er jo islam blitt enda viktigere for Hamas, så Gaza-konflikten handler også om islams forsøk på å utrydde jøder.

Listhaug har i rettferdig­hetens navn gjort mer for å bekjempe dette uvesenet enn de fleste andre på Stortinget, og FrP forlot da også en Solberg-regjering som syntes at IS-terroristers velferd er viktig.

Men Erna har ikke lagt to pinner i kors for å forhindre forvandlingen av Oslo til et møkkahøl. Hun har derimot vært en garantist for fortsatt masse­innvandring, og hun har kastet glans over islamistiske forsamlinger.

Plutselig savner den – inntil det pris­vinnende – super­globalist­iske Høyre-lederen det gamle Norge:

– I mange land må myndighets­personer alltid ha vakter og beskyttelse når de ferdes ute blant folk. Det er ikke tradisjonen i Norge, og jeg håper ikke vi kommer dit heller, skriver hun.

For Listhaugs vedkommende er vi allerede kommet dit. Og det burde ikke ha vært vanskelig å forutse. Solberg har kanskje ikke lagt merke til at Storbritannias statsminister Rishi Sunak er oppriktig bekymret for sikkerheten til parlaments­medlemmer som knapt tør å stemme i pakt med sin egen overbevisning i saker som kunne risikere å krenke noen av inntrengerne til øyriket?

Dessverre må nordmennene sove i sengen Erna har redd opp til dem, forøvrig i likhet med parti­fellene hennes i Oslo bystyre. De kraft­idiotene som pynter til ramadan, får også resten av islam med på kjøpet. Det er jo Londonistan som er forbildet, så da er pro-palestinsk mobb også en del av det nye bybildet. Det er deres by nå.

Velbekomme.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.