Israelske soldater pågrep 20 terrorister som deltok i 7. oktober-massakrene inne på Nassersykehuset i Khan Younis. De fant også våpen på sykehuset. Mediene underspiller systematisk Hamas’ bruk av sykehus og skoler.

Under en aksjon mot et sykehus på Gaza-stripen hevder Israel å ha pågrepet over 20 personer som deltok i terrorangrep i Israel 7. oktober i fjor.

– Soldatene fant våpen inne i sykehuset og pågrep flere titalls terrormistenkte. Blant dem var over 20 terrorister som deltok i massakren 7. oktober, heter det i en uttalelse fra hæren fredag.

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder. (NTB)

At NTB skriver «opplysningene ikke er bekreftet av andre kilder» er for å så tvil om ektheten av IDFs opplysninger. NTB og NRK anfører ingen slike reservasjoner når de siterer helsemyndighetene på Gaza-stripen, selv om alle vet at de kontrolleres av Hamas.

Det er klart at de som har mest å frykte, har trengt seg sammen på det eneste territoriet som Hamas fortsatt kontrollerer. Hvis Israel skal få tatt et oppgjør med dem som sto bak massakrene 7. oktober, blir de nødt til å gå inn der.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.