NTBs Nils-Inge Kruhaug sendte søndag kl. 14.07 ut en melding om at Amnesty etterlyser nyheter om hva som har skjedd med to navngitte palestinske journalister. De ble sist sett da de «dekket» angrepet på Israel 7. oktober og befant seg inne i Israel da de forsvant. Amnesty og NTB har altså gått over til å anse det for legitimt for journalister å dekke en massakre.

Hvis det ikke var for en årvåken leser, hadde vi ikke oppdaget denne egen-avsløringen til Amnesty og Kruhaug.

De markerer et moralsk og faglig lavmål som man ikke skulle tro var mulig.

Det kom frem at flere av stringerne internasjonale medier bruker på Gaza-stripen, var med 7. oktober. Blant annet ble AP og CNN nevnt. Fotografene tok bilder av gisler på motorsykler.

Nå har Amnesty/NTB gått over til å bekymre seg for hva som skjedde med dem som dekket massakren. For det er dét saken gjelder:

Amnesty International krever svar fra Israel på hva som har skjedd med to palestinske journalister som ble tatt til fange 7. oktober.

De to journalistene Nidal al-Waheidi og Haitham Abdelwahed ble tatt til fange av israelske styrker mens de dekket Hamas-angrepet mot det sørlige Israel, og ingen har hørt fra dem siden.

– Israelske myndigheter har så langt nektet å gi opplysninger om hvor de befinner seg, på hvilket grunnlag de blir holdt eller om de overhodet fortsatt lever, heter det i en uttalelse fra Amnesty.

Waheidi og Abdelwahed var på jobb i Israel for de palestinske mediene an-Najah og Ain Media da de ble tatt til fange.

Leseren som oppdaget hva saken virkelig dreide seg om, skriver:

Eier man ikke lenger skam? 2 «journalister» som deltok i massakren 7. oktober og dokumenterte folkemord, voldtektene, lemlestingen og drapene på barn, unge og gamle var «på jobb» for «palestinske» medier! Og Amnesty er bekymret for deres ve og vel? Og det samme er «kollegene» i NTB.

Men Amnesty og norske medier har passert punktet hvor deres moralske kompass fungerte. Det gjelder i særlig grad Nils-Inge Kruhaug, som har fått prege NTBs dekning i lang tid. Da havner man et sted hvor dekning av en massakre er en naturlig del av jobben. Man har krav på alle rettigheter fra landet der massakren ble begått.

 

Fotografer for Reuters, AP, CNN og Nytimes deltok i Hamas terrorraid 7. oktober, fotograferte terroren

 

Skandaløs NTB-sak: Hamas har rett til å skyte raketter mot Israel og likvidere israelske militære

NTBs Nils-Inge Kruhaug og FN fortsetter korstoget mot Israel

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.