NTB kommer med en oppdatering av siste melding om ny skyting i Jerusalem. Infoteksten er opplysende: Vaktsjef hadde glemt å skrive «okkupert» foran Øst-Jerusalem.

To såret i skyting i Jerusalem – 13-årig palestiner mistenkt

Retter ordfeil i ingress, presiserer at området det gjelder er okkupert.

To menn er såret etter en skyteepisode i okkuperte Øst-Jerusalem lørdag, ifølge israelske myndigheter. Gjerningspersonen er 13 år, melder politiet.

Denne infoteksten er ikke noe leserne får se. Det lukes vekk av mediene og er ment for intern bruk, Men det er selvsagt interessant for offentligheten å vite hvordan NTB pusher et bestemt narrativ.

Det er gått inflasjon i bruken av ordet okkupert om alt som har med Vestbredden og Øst-Jerusalem. Leserne skal aldri glemme at det er «okkupert» område.

Når dette nevnes i forbindelse med drapsforsøk/terror er det selvsagt enda mer betenkelig: Legger NTB opp til at leserne skal trekke den konklusjon at terror er legitimt?

NTBs Nils-Inge Kruhaug mener det.

Det har skjedd en radikalisering av NTBs dekning både av Israel, USA, Brasil og Ungarn de senere år. Men norske medier vil ikke kommentere. De er med på ferden.

Vi er det ikke. Vi gir motgift.

Selv Røde Kors og Amnesty mener at det er situasjoner som rettferdiggjør at terrorgrupper dreper politiske ledere inne i Israel. Denne artikkelen har ikke fått den oppmerksomhet den fortjener.

– En militær leder anses som et legitimt militært mål i en væpnet konflikt, sier Røde Kors, som heller ikke utelukker at det til tider kan være legitimt å likvidere politiske ledere.

Med Bibis nye regjering har mediene fått en fiende de har erklært total krig. Slutningene gir seg selv.

Skandaløs NTB-sak: Hamas har rett til å skyte raketter mot Israel og likvidere israelske militære

Det nye stormløpet mot Israel og jødene

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.